Bağımlılık işin son noktası

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Nesrin Dilbaz KOTO’da gerçekleştirdiği seminerde, “İnsanlar ben bağımlı değilim istediğim zaman bırakırım diyorlar. Bağımlılık işin son noktası. Bağımlılık hastalıktır”dedi.

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Nesrin Dilbaz Kocaeli Ticaret Odası’nda “Bağımlıysam Ne Zararı Var” adlı seminerde bağımlılık ve tedavisine ilişkin bilgiler verdi. Programa Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Arslan, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

TEDAVİ MERKEZİ KURULMALI

Programın açılış konuşmasını yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Bugün burada dünyanın en büyük sorunlarından olan madde bağımlılığını konuşacağız. Bu durum insan kaynağımızı olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu sorun sadece bir ülkenin değil, dünyanın sorunudur. 2015’te 29 milyon kişi uyuşturucu kullanımına bağlı çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşmıştır. 2015 yılındaki rakamlara göre 2 bin 147 kişi uyuşturucu yüzünden hayatını kaybetmiştir. Bizler STK’larla birlikte bu konuda işbirliği yapıp gerekli önlemleri almaya hazırız. İlimizde madde bağımlığı tedavi merkezi kurulmalı. Uyuşturucu bağımlılarının tedaviye hızla ulaşması gerekiyor. Biz odamıza verilecek her türlü görevlendirmeye hazırız” dedi.

AMATEM VE ÇOMATEM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Bulut’un ardından söz alan Vali Hüseyin Aksoy, “Önemli bir konuyu burada gündeme alıyoruz. Uyuşturucu ve bağımlılık dünyanın en önemli sorunlarının başında geliyor. Yürütülen çalışmalar var. Kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu toplantıyı çok önemsiyoruz. İl uyuşturucu eylem planımızı gözden geçirdik. Vali yardımcımızın koordinasyonunda bu tür mücadele faaliyetlerinin içerisinde bulunuyoruz. Yapılması gerekenler noktasında birçok kuruluşla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Okullarımızda ek tedbirler aldık. Her okula bir güvenlik görevlisi irtibatladık. Özellikle gençlerimize tek sigara satışlarını yasakladık. Buna benzer birçok çalışma içerisindeyiz. Yeni kitlenin bu uyuşturucu ortamına girmemesini sağlamalıyız. Üniversitesi kampüsümüz içerisinde AMATEM ve ÇOMATEM çalışmalarına yakında başlanacak.

BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN

Prof Dr. Nesrin Dilbaz yaptığı konuşmada, “İş bağımlılığa geldiğinde işimiz zorlaşıyor. İnsanlar ben bağımlı değilim istediğim zaman bırakırım diyorlar. Bağımlılık işin son noktası. Bağımlılık hastalıktır. Bağımlı olunduğunda beyin zarar görüyor. Beyin en önemli organımız. Bu alana emek veren herkesin isimsiz kahramanlar olduğunu düşünüyorum. Neden insanlar madde kullanıyor bunları düşünmemiz lazım. Mutluluk ihtiyaçların giderilmesi, anlık hazlar gibi şeyler madde bağımlılığına sebep olabiliyor. Uyuşturucu madde kullanımız bir beyin hastalığıdır. Asla benim başıma gelmez demeyin” ifadelerine yer verdi.

http://www.kocaeligazetesi.com.tr

 

Paylaş:
Share